Government of India – Delhi. Husker ikke helt hva det heter, men fikk nå tatt et bilde :)
Government of India – Delhi. Husker ikke helt hva det heter, men fikk nå tatt et bilde :)

India – elsk det, eller hat det

Skrevet av .

Jeg ble fortalt før avreise at India er et land man enten elsker – eller hater. Akkurat nå heller jeg mest mot det siste, men det tror jeg kan ha sine årsaker i 36 timer+ uten søvn. I tillegg tror jeg det dreier seg om Delhi akkurat nå og ikke India generelt.

12 timers total reise og en soloppgang av de sjeldne i det vi nærmet oss byen med drøye 21 millioner innbyggere. Tåka lå som den pleier på denne tiden, tett og som et lag over byen. Uten et vindpust og med brenning av søppel og røkelse over hele byen, ligger det en i utgangspunktet spennende duft over hele byen. I tillegg til den ikke fullt så spennende lyden av konstant pærting. Som guiden sa; «there is only three things you need in Delhi; good horn, good brakes – and good luck..!» Det finnes ikke én bil som ikke har bulker på ALLE sider.

Lappen kunne kjøpes for 100 dollar rett i lomma – uten å måtte sette seg bak rattet. I tillegg har de bestemt seg for at de ikke gidder å følge en eneste trafikkregel. Eller rettere sagt; de har bestemt seg for å ikke lage en eneste trafikkregel. Annet enn å bruke hornet.

Bussene kjører uten dører. Det tar jo lang tid å åpne og lukke de for hver gang..! Svært få har alle vinduene inntakt.

Jeg ble stående blant luringer en drøy times tid på flyplassen i påvente av at den bestilte airport pick-upen skulle komme. 4 telefonsamtaler senere, var han på plass. Solly, my flend. I was here pipteen minutes ago, but couldn’t find you. Kamerat som han var, kunne han gjerne ta en sightseeing med meg etter at jeg hadde fått tatt meg en dusj. Lite visste jeg (burde kanskje skjønt..?) om at den turen var planlagt i minste detalj for å komme innom mest mulig av sjappene og stedene han kjente noen som skulle selge noe. Så i dag har jeg fått betale for å få lov til å bruke penger. Najs.

Men, jeg har fått sett de store monumentene i byen, uten at jeg husker stort hva de heter. Tuk-tuker, elefanter, ekorn (!), tiggende syke og små. MYE inntrykk på en dag som allerede var stappet full av inntrykk.

Det som blir omtalt som luksuriøst her, ville i beste fall blitt omtalt som sletent hjemme; både hoteller og restauranter. Men, vi bor i verdens rikeste land – det gjør godt å få kjenne virkeligheten litt på kroppen.

Jeg tror at jeg kommer til å sitte igjen med et elsk-forhold til slutt. Nå skal jeg bare la de første inntrykkene synke inn – og ta meg en tur gatelangs i morgen, kledd og avslappet som en lokal.

  • Morgenstund over Delhi
  • Majestetisk
  • Også Delhi har sin triumfbue.
  • Foto: Ole Martin Kristiansen
  • Altså rester. Laget i stein.
  • Flere ruiner
  • Tatt i forbifarten gjennom vinduet på en bil. Beklager kvaliteten.
  • Tuk-tuk og elefant - side om side

Hvor i all verden?

3 kommentarer til «India – elsk det, eller hat det»

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.