Jaipur – Flytende palass

Jaipur: Den rosa byen

Skrevet av .

Etter en seks timers bussferd gjennom bygder og sletter ankom vi hotellet Jaipur Inn i Jaipur. En flott, idyllisk perle relativt midt i byens sentrum; takterasse med masse blomster, grønn hage og store rom. Hotellet driftes nå av 2. generasjon av familien som startet dette. Ble litt kjent med Jaipur gjennom en orientational walk i gamlebyen. Gamlebyen – eller det originale Jaipur – er for øvrig et lite kapittel for seg selv. Dette er i aller høyeste grad bygget etter praktiske og systematiske prinsipper; hovedgaten inneholder små butikker/handlehull i veggen hvor alle skilt er like, butikker er nummererte og systematisert etter type butikk. Hele systemet minner om Manhattans kvartalsinndeling. Rosafargen som preger alle bygg innenfor murene i gamlebyen, kommer fra blandingen av terracotta og sandstone (tror jeg det var) – og eierne ble pålagt å benytte denne fargen på malingen. Ser at enkelte deler av denne historien kan mangle, men tror prinsippet er der.

Kvelden ble avsluttet med en orienteringstur i byen, før vi gikk til en stor og erverdig kino i byen for å se Bollywood-filmen Jab tak han Jaan; en populær romantisk film som varte i intet mindre enn 2 akter á 1,5 time – og hvor publikum jublet, plystret og klappet hver gang man kunne anta at et kyss var på vei.

Vår andre dag i Jaipur åpnet for aktivieter på egenhånd, så Jessica, Becky og jeg booket oss en TukTuk for dagen og besøkte fort, templer og andre severdigheter i byen. Kvelden ble avsluttet med et lite nattklubbesøk for Zahid (vår gruppeleder – også kalt Z[ee]) og våre australske venner David og Sofie, samt meg. Dansegulvet ble tomt da vi klinte til med våre tolkninger av Gangnam Style og vi slapp oss løs til Swedish House Mafias Don’t you worry Child.

– Anyone up for a drink tonight?
Ole, you don’t have to lift your hand, I know you are…

Oliver tok seg bryet med å forevige trafikken i Jaipur – legg spesielt merke til hendelsen på 1:47 – YouTube.

Hvor i all verden?

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.