IMG_7093

Ella, ella!

Skrevet av .

En ny reiseettappe på vår vei mot kysten. Igjen benyttet vi tog som vårt transportmiddel – og igjen vi fikk beskjed om at det ikke fantes noen 1. klasse og at 2. klasse samt ny kriging for plassene var det vi måtte belage oss på. Etter å ha kjøpt billetter, fordelt arbeidsoppgaver for bæring og kriging, fikk vi igjen bekreftet at det finnes 1. klasse på disse togsettene, med plassreservasjoner og utsiktsvogn. Men, det er jo litt av sjarmen også. Etter å ha dratt på oss tinitus av en litt i overkant skravlekåt hollandsk dame og ventet i drøye 40 minutter over tiden, kunne vi høre lyden av dieselmaskinkraft og hes pærting nærme seg perongen. Denne gangen gikk vi for 3 grigere og 2 sherpaer, uten 100 % vellykket resultat. Vi fikk likevel kapret til oss 4 sitteplasser og 1,5 plasser i døråpningen. Forsåvidt et godt resultat tatt antallet passasjerer i betraktning.

Tog – uansett klasse – er en både autentisk og vakker erfaring i Sri Lanka. På denne måten får man tatt pulsen på det lokale livet, man får sett unik natur der toget snirkler seg gjennom daler, over fjell og krysser nydelige byer og man får seg en real dose av «jeg kjenner at jeg lever». Timene går fort med slikt selskap. Det er også noe eget med å sitte i døråpningen og kose seg med utsikten man får servert. En spennende og vakker tåke la seg over dalene i det vi snirklet oss fremover i tilnærmet sneglefart og pakket inn en allerede vakker natur med en perfekt ramme. Det var dog behov for å bytte litt på utsiktsposten, ettersom tåken og høyden dro med seg en kjøligere temperatur.

Underveis på turen ble vi kjent med et par engelske karer som «bare skulle tilbringe en 10-12 dager på øya» og nå nærmet seg 4 uker. Tatt størrelsen på byen Ella i betraktning, ville vi naturlig møte på disse ved en senere anledning. Det samme gjaldt selvsagt den snakkeglade hollenderen. En rolig kveld med et par kosepils med våre nye engelske venner ble etterfulgt av en fjellklatreetappe dagen derpå; Drøye 700 meter stigning med en utsikt som absolutt var verdt relativt hissige svettetokter og steinharde legger. Sarpsborg 08 ble godt represenetert på toppen av Ella Rock.

En slik arbeidsøkt fortjener også egenpleie etter gjennomføring. Sri Lanka tilbyr god aurovedic massage, denne gangen innenfor rimelighetens grenser. Høydepunktet må likevel være Jørgens reflekser og humring under fotmassasjen. Noen er mer kilne enn andre.

Overnatting:

Etappe 1 – Reisedag 68

Ella

Hvor i all verden?

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.