IMG_6871

Friske Nuwara Eliya

Skrevet av .

Turen over fjellet fra Kandy til Nuwara Eliya ble sagt å være en vakker tur – og det ble anbefalt å gjennomføre den med privat transport, slik at vi man kan stoppe der man ønsket. Med 5 personer på laget, kostet ikke dette oss mer enn 75,- per hode for en 4 timers naturopplevelse. En fantastisk sjåfør informerte oss hele veien om hva vi så og tømte seg selv for den informasjonen han besatt. Telefonens GPS-system viste oss rett i underkant av 2.000 m.o.h på antatt høyeste punkt. Som nordmann (og særping) er det ikke alltid like lett å la seg begeistre over fossefall, men det var i aller høyeste grad vakkert, altså – misforstå meg rett. Sri Lanka er et fantstisk frodig land, fra dypeste grunn til høyeste topp – alt er kledd i grønt.

Te er en stor eksportvare i Sri Lanka og i høyden er åsene kledd med systematiske te-plantasjer. Tett i tett med store, grønne busker som hver 3 uke får en seg en runde av finslipte kvinnehender som plukker de nyeste skuddene. Vi fikk med oss en guidet tur gjennom en te-fabrik og lot oss imponere over hvor meget arbeid det ligger bak en pose Earl Grey. Fra skuddene blir plukket, transportert til fabrikk, tørket, kvernet, kvalitetssikret, pakket og sendt ligger det mye erfaring og finslepenhet.

Dagen røynet på og vi ankom vårt hotell like før nattemørket tok tak i den varme himmelen. Med mørket kom også kulden, muligens til og med under 10-tallet på natten. Presidentens tidligere palass var gjort om til hotell CeyBank Rest (kjøpt av en av landets banker) og en 5-senger suite stod bare og ventet på at vi skulle komme. En erverdig, vakker bygning, med store haller, lange ganger og høye tak. Nuwara Eliya er intet stort sted og det å finne en god restaurant kan være en utfordring. Vår redkning ble et annet hotell i 5-stjerners klassen som så ut til å være en trend i denne byen; folk spiser på restauranter tilknyttet hotellene .Valget falt på JetWings St. Andrews, som vi for øvrig også forsøkte å booke for overnatting. Etter en drøy times venting i baren på ledig bord – selvsagt akkompagnert av turens symboldrink Gin Tonic – fikk vi mulighet til å angripe en buffet som stod Strömstad-Sandefjord-fergen en meeget lang fergegang. Ikke feil. Lars ble litt mer glad i en av dessertene enn han antakelig ønsket, tror fortsatt han er mett. Vik fikk for øvrig oppleve en av gjestene på hotellet, en bergenser som bekreftet alle fordommer om bergenser høye på seg selv ;)

En god gjeng som søtt denne kvelden. Med begrenset av dager tilgjengelig og en relativt lang reiserute, må man i blant prioritere ned lange besøk enkelte steder. Også Nuwara Elyia fikk bare en liten times vandring før vi reiste videre mot Ella formiddagen etter.

Det bør også nevnes at landets «elskede» president var tilstede i byen denne dagen – og det merktes. Med seg på reise har han et reisefølge på godt over 2.000 mann, de fleste militære tungt bevepnet, plassert rundt på strategiske områder der han er. Byen – og stedet han bodde under oppholdet – fungerte som en festning. Anledningen var visstnok nedlegging av grunnstein for et nytt sykehus som skal bygges.

Overnatting: CeyBank Rest

Hvor i all verden?

Legg igjen en kommentar