braastad02951829

Perfekte Unawatura

Skrevet av .

Under vårt opphold i Ella ble vi enige om at «når vi nå kommer til kysten, finner vi et sted vi blir resten av tiden». Det ble googlet og ringt, og etter et par mislykkede forsøk, fant Jørgen en bloggpost om Unawatura og boutiqe-hotellet Cantaloupe Aqua. Vi synes det ble et godt valg. Litt utenfor noe-som-helst, rett ved stranden, på en liten opphøyning lå det et passelig, ikke for stort og posh, hotell med fine rom, et lite svømmebaseng, egen bar/restaurant og hyggelig personale. Rolig – men livat.

Vi så ingen grunn til å bevege oss alt for mye fra dette friområdet vårt de første dagene, da solsengene var perfekt plassert mot bølgeskvulp og solstråler. Pilsen var kun et knips unna – og solhungrige kropper var mer enn klare for å nyte livet. Det ble daglige hummer-konkurranser og en og annen runde Amerikaner. Det skal sies at det var mange safe kall i denne gjengen.

Det ble mange rolige dager for å lade vinterbatteriene, men torsdag kveld dro vi den helt ut med en liten festlig samling. Daglig leder, for øvrig en festklar kompis i slutten av 20-årene, hadde med seg et par kompiser for noen drinker etter et bryllup, og vi ble raskt en del av gjengen. Fra hotellet gikk turen via Tuk-tuker til en strand 10 minutter unna, hvor barene lå vegg i vegg. Det ble dans, det ble hopp og sprell – og det ble svett. En ekstrem fuktighet førte til svært så fuktige mannekropper som hoppet rundt i sanden. En særdeles minneverdig bursdagsfeiring.

Utenom et par løpeturer på stranden for de sprekeste av oss (jeg gav det et forsøk. Nok sagt.), ble det mye livsnyting, egenpleie og luksing. Det ble noen dager hvor mat og drikke ble bestilt uten å tenke særlig over kostnader – og når totalregningen skulle gjøres opp ved avreise, var den oppe i 95.000,-. Rupies. Med andre ord; drøye NOK 200,- per hode, per dag. Det inkluderer 2 måltider, Gin Tonics, pilsner og annet snacks. Absolutt innafor!

En liten utflukt ble det; en tur til Galle for å besøke gamlebyen, tælle på vollæne og middag på en takterasse.

Natt til søndag 27. satte vi oss igjen i en minvan, denne gang med retning Colombo og flyplassen. Gutta boys måtte dessverre hjem til daglige gjøremål og normalt arbeidsliv. Jeg booket meg en billett tilbake til Bangkok. Igjen. Dessverre fikk vi ikke tatt skikkelig farvel, da jeg ikke fikk sjekket inn før etter at gutta boardet flyet, men jeg fikk en oppriktig hilsen og krabbedans servert gjennom vinduet fra et minneverdig reisefølge før de gikk ombord på Qatars flight mot Doha og senere Oslo.

Takk for en fabelaktig tur, guttæne – mye moro og bra folk. Takk samtidig for invitasjon til å bli med dere. Det var godt å være litt kæll igjen.

Hvor i all verden?

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.