IMG_3540_edit

En ulveberetning

Skrevet av .

Jeg har akkurat vært en del av 3 spinnville, fascinerende, underholdene og uforglemmelige uker. Jeg skal prøve å gjenskape en brøkdel av den følelsen per tekst nå. Først og fremst, takk til de to andre hovedrolleinnehaverne av dette eventyret; Arne og Erik fra gode, gamle Norge. Vår miks fikk det til å bli smakfullt! Tre søte, sjarmerende ulver som dro til Asia for å oppleve verden.

Fra oppmøte på Lub D i Silom, Bangkok, har vi dratt oss gjennom Hanoi, Halong, Hué, Hoi An, Nha Trang og Ho Chi Minh i Vietnam, via Siem Reap i Kambodsja og tilbake til utgangspunktet i Bangkok. Det er en ganske imponerende reiserute tatt 20 dager i betraktning. Vi har fått med oss hetebølger, historiske steder, 2 ulike nyttårsfeiringer. Vi har spist lunsj med Vietnams svar på Anne Rimmen, padlet kajak i Halong Bay og hatt vår første Business Class-flygning. Vi har gjenskapt Hangover-trilogien på de Skybars vi klarte å oppdrive.

Her samles alle opplevelsene – og for din helses beste presenteres opplevelsene i tur og rekke fra start til slutt. Litt nå, litt da. Følg med her og på http://facebook.com/HvorErOle for oppdateringer.

Bangkok

Det hele startet med «one night in Bangkok» (ja, jeg vet den begynner å bli gammel nå, men det er stadig med nye deltakere). Oppmøte på Lub D Silom hvor Arne og Erik allerede hadde inntatt horisontalen for å døyve litt på jetlagen fra Oslo. Bangkoks naturlige turistattraksjoner for gjester med kort opphold ble unnagjort og fordøyd i effektivt tempo; longtail-cruise oppover elven, Great Palace og naturlig nok Reclining Buddha.

Les mer om sorte hull her.

Hanoi

Ingen visste eksakt hva som ville vente oss i Hanoi, eller Vietnam for den saks skyld. En svært lite effektiv flyplass var det første som møtte oss, hvor alt ble behandlet via ett bagasjebånd og det som føltes som én bagasjevogn som kjørte frem og tilbake mellom fly og bånd. Vi baserte oss på to ukers visa-on-arrival type «norsk», altså kun et stempel i passet. Ikke no’ problem.

Bli mer kjent med Vietnams hovedstad.

Halong Bay

Allerede nevnte turoperatør Tom var keen på å booke oss inn på en overnattingstur til Halong Bay og party cruise så fort vi fikk satt rompa ned på Gecko Hotel. Gutta hadde allerede sett for seg en slik tur, og lovnaden om Halongs feteste party på båt og «no fun – no pay» fristet oss nok til å kline til på det fantastiske opplegget Tom la frem for oss. Sjefslugaren var selvsagt vår.

Les mer om Vietnams Lofoten.

Hué

Fra Halong Bay gikk turen tilbake til Hanoi for å fortsette ferden  videre sydover med nattog. Vi var litt seine med bestilling, så vi ble fordelt på to lugarer, men rett ved siden av hverandre. Erik ofret seg og tok alene-lugaren og ble kjent med et snakkesalig ektepar fra Canada. Arne og jeg ble ikke veldig kjent med våre to samboere, da de ikke snakket et kløyva ord engelsk.

Svett deg gjennom en gammel hovedstad med oss.

Hoi An

Etter et kort opphold i Hué, forflyttet vi oss videre til verdensarvbyen Hoi An 3-4 timer sydover. Med egen bil kunne vi legge opp turen litt som vi ønsket og fikk med oss en stopp på gamle strategiske posisjoner fra krigen, oppleve vakker utsikt og en dukkert på berømte China Beach i Danang – amerikanernes fri- og rekreasjonsområde under krigen.

Bli forelsket i Hoi An.

Nha Trang

Det var igjen på tide å pakke snippsekken og fortsette turen videre sørover i dette landet vi var begynt å bli så veldig glad i. Igjen var det nattog som ble vårt transportmiddel. Vi hooket opp med Rafael fra snorkleturen og fikk damene i resepsjonen på Thanh Van II til å fikse billetter for oss. Nok en gang ble vi adskilt og nok en gang tok Erik på seg alene-rollen.

Les om kreativ bruk av Dong (valutaen) her.

Ho Chi Minh City

Når man er sein med å bestille flybilletter, får man ta til takke med det man får. Vi var regelrett lei nattog denne gangen og fant ut at vi unner oss en flytur fra Nha Trang til Ho Chi Minh-byen (Saigon). Det eneste som var tilgjengelig var Business, så da ble det det da. Prisen var vel ca 1000-lappen per snute, så dette skulle vi kunne klare å unne oss. Synd da, at flyturen kun varte i 35 minutter…

Karaoke, tunnelsyn og luftige drinker.

Siem Reap

Gammel stein i formasjon, nyttårsfeiring og krigsskader.

Bangkok

Songkran er bl.a. Thailand, Laos, Kambodsjas nyttårsfeiring (andre navn benyttes også). Fra 13.-15. april feirer hele området inngangen til det nye solåret jfr posisjonen av . Tradisjonelt reiser man gjerne hjem til sin opprinnelige landsby og feirer det med familie og venner, god mat, godt drikke og en tur til tempelet.

Bli med på en fuktig nyttårsfeiring.

Følg med!

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.