Opprykkspils

Smaken av opprykk

Skrevet av .

Høsten 2011 rykket sensasjonslaget Sarpsborg 08 opp til den jeveste fotballigaen i landet vårt; Tippeligaen. Ettersom det var 36 år siden vi sist fikk delta på dette nivået, måtte selvsagt byens andre stolthet Borg Hansa Bryggerier bidra med sitt – nemlig Opprykkspilsen. Med egen oppskrift fikk denne lageren en ekstra gylden farge samtidig som den fikk beholde den gode Borg-smaken.

Det hører med til historien at det kun var et knippe mennesker som fikk smake denne ølen i starten. Kun et begrenset opplag var blitt produsert og det var fotballaget og personene tilknyttet laget som fikk dette eksklusive brygget i garderoben etter kampslutt. Etter massivt press fra innbyggerne i Olav den Helliges by – blant annet gjennom en egen Facebook-gruppe – så ledelsen i Borg Hansa Bryggerier ingen annen utvei enn å produsere og tilgjengeliggjøre smaken av opprykk for alle byens tørste og kresne ganer.

Ølet ble produsert som en limited edition og er ikke lenger å få tak i. Dessverre. Ølet passer til mat så vel som en real fest.

Legg igjen en kommentar