IMG_0074

Avslappende Batu Ferringhi

Skrevet av .

Bade- og rekreasjonsstedet på øya Penang. En times tid nordover med buss fra Georgetown, ligger dette stedet som er pakket inn med resorter og hoteller. Sammenlignet med østkysten av Malaysia, er verken strender eller havet voldsomt å skryte av, men det duger. Vi for vår del holdt oss til hotellets eget basens og heftig solslikking. Behovet var der etter så mange dager med regn og storby. Nå var tiden inne for å samle C-vitaminer.

Hydro Hotel Penang (har ingenting med Norsk Hydro å gjøre) ligger omtrent 3 km utenfor «sentrum» av Ferringhi – en kort taxitur, eller en hard joggetur. Det var ikke voldsomt stort å gjøre i denne lille byen, annet enn å nyte alle matsmarkedene som Malaysia er kjent for, såkalte Food hawkers. Her ligger bodene kant i kant og omkranser en stor plass av bord og stoler i midten. Fra RM 5,- per rett (ca. NOK 10,-) kan man velge småretter med inspirasjon fra hele Asia (og vestligere strøk) og nyte mens bakgrunnsstøyen består av fresende stekepanner, myldrende folkeliv og glass det skåles i. En vårrull fra Kina, litt nudler fra Malaysia, sjømat tilberedt på alle mulig tenkelige måter og en varm, søt pannekake til dessert. Her plukker man det man vil ha.

Nattmarked er også en viktig del av kulturen i Asia. En drøy kilometer av klær, elektriske artikler, smykker, parfymer, souvenirer, osv. «Hello madam. Good shopping, sir!» Det har blitt lite shopping, altså. Det er noe med det at man skal bære med seg alt man eventuelt måtte finne på å kjøpe. En bare-se-tur er likevel alltid ålreit.

Jessica fant ut at det var på tide å intensivere solingen, slik at hun i alle fall hadde en eller annen form for ulik hudtone når hun kom tilbake. Det klarte hun. English pink passer ikke helt, egentlig. Hummer-rød er nok nærmere. Ævvæ! Det ble til slutt heldigvis litt sol på denne turen, slik at hun kunne reise tilbake til Canada, i alle fall med en smule mer oppladede batterier.

Stedet er nok best egnet på pensjonister eller barnefamilier som ønsker seg sol og varme, gjerne på et alt-i-et-hotell. Innenfor hotellets murer kan man spise, drikke, bade, bli underholdt, sove og skravle. Ønsker man en liten forandring koster man på seg en tier og tar en taxi til Ferringhi, eller en busstur inn til Georgetown.

Hvor i all verden?

Legg igjen en kommentar