Fort Agra

India, ass. Likær’t!

Skrevet av .

Delhi, jeg beklager, jeg dømte deg altfor raskt. Du er egentlig ganske artig å bli kjent med.  Men det skal sies at du er hyggeligere å dele med andre enn å betrakte helt alene.

Mandag gikk jeg fra å være alene til å bli en del av G Adventures’ gruppe som sammen skal reise fra Delhi til Goa – og for noen av oss, videre til Cochi i Kerala. Jeg har fått min roomie for turen Trondur fra Færøyene og tatt en mini sightseeing med Jessica fra Canada. Det å gå på basar sammen med en jente er ekstremt mye enklere enn alene; nå var det ikke jeg som var offeret lenger – jeg hadde bare lommeboken.

Jessica og jeg besøkte det samme tempelet som jeg kjørte forbi tidligere, men denne gangen gikk vi innenfor. Av med sko, kamera i sikkerhetskap og velkommen skal vi være. Rød prikk i pannen og en velsignelse ble mottatt i bytte mot en liten offergave.

Mandag kveld møttes vi alle til et informasjonsmøte om turen; 15 personer fra hele verden skal tute og pærte sammen fra Delhi i nord, via Agra, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Mumbai tii Goa og Cochi i sør. Minibuss, tog, riksaw, tuk-tuk, nattog, fly og elvebåt – for en fantastisk opplevelse dette skal bli. Ole som eneste nordmann, men med 3 færøyere, 3 briter, 3 tyskere, en østerriker, to australiere, en hongkonger og en canader på turen.

Zahid – vår CEO (Chief Experience Officer) – tok oss med ut på en middag og et par glass etter møtet. Kun 15 minutter gange fra hotellet lå kanskje Delhis kuleste område, med shopping gatelangs, butikker, basarer, restauranter, osv. Hvorfor gikk jeg aldri nedover fra hotellet de første dagene…?! Neste gang, Delhi.

Tirsdag morgen startet kl. 04.30. Avreise fra hotellet kl. 05.00 sharp for å rekke toget fra Delhi til Agra kl. 06.00. Smertefritt. Togturen var ikke som forventet; vi snakker Air Condition, servering av frokost, nummererte sitteplasser og godt med plass.

Fort Agra og Taj Mahal fortjener et eget innlegg; det får du snart servert.

Landeveien mot Jaipur

Det du nå leser forfattes på en buss som befinner seg på en vei mellom Agra og Jaipur. Det er dessverre vanskelig å gjenfortelle alt det jeg ser nå – men tenk på det vakreste du vet, blandet med noe interessant og inspirerende og en dæsj av noe du virkelig vil oppleve. En busstur på 5-6 timer går fort med denne underholdningen. Dyr og mennesker, stråhytter, sletter, solen som skinner gjennom trærne. Hellige kuer overalt, apekatter. påfugler på åkrene. Kameler som traust men stolt krøker seg fremover. Kontrasten til Delhi som bare er få timer unna.

Jaipur er kjent som den rosa byen. Steinen som er benyttet for å bygge dette stedet inneholder noe som gjør den rosa. Relativt logisk det der, altså. Passerte akkurat Hotell Ørneredet, forresten. I dag blir det orientational walk i gamlebyen, bør vi kliner til med Bollywood-kino av den gamle sorten, på hindu uten teksting. Det forventes mye dans, plysring og jubling.

Status generelt

Sånn ellers så har jeg det veldig bra nå. Opplever mye spennende med en flott gjeng. Av disse 15 er det kun 4 av oss som skal videre til Cochi, men vi får selskap av noen nye folk i Goa – og vi skal i fellesskap reise videre sammen. Fortsetter trenden med 3-4 timers søvn per natt, så det skal bli godt den natten det virkelig løsner. Synes å huske at de 14 første dagene uten snus er de verste, så krysser fingra for at nikotinsuget roer seg snart. Pulsen er rolig og jeg har blitt enig med meg selv at å reise alene fungerer egentlig overraskende bra!

PS: The title India, ass. Likær’t! is very Sarpsborg-ish, so I have to appologize for whatever horrible translation Google brings up here.

Hvor i all verden?

5 kommentarer til «India, ass. Likær’t!»

  1. Bente

    Hei! Så godt å lese….du har tydligvis kommet sammen med en hærlig gruppe…..gleder meg til å lese mer om fantastiske opplevelser…..klem fra meg og resten av oss i Særp<3

  2. onkel rød

    Så kult å se at du har det bra. Du skriver flott, har følelsen av å være med på eventyret. Regner med å få mer informasjon på juleselskapet 2.juledag, om
    drøyt år:-) ha en strålende ferd gjennom india.

    de røde

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.