Et vakkert hindu-tempel som John viste meg.
Et vakkert hindu-tempel som John viste meg.

Status quo – hvordan beskrive dette?

Skrevet av .

Min første weekend i India er nok av de mest intense weekendene jeg har opplevd på en lang, lang stund. Det er så voldsomt mye som skal sees, smakes, luktes, oppleves og bearbeides, samtidig som hodet til de grader må være på plass i det du skal hoppe deg foran, bak og mellom biler og sykler for å krysse gaten. Med identiske gater på kryss og tvers skal man ha orienteringsgenene på plass for å ankomme korrekt og ønsket destinasjon.

Lørdagen bar preg av og inneholdt mye av det samme som fredag; trafikk, guider og butikker man må kjøpe seg vei ut av. Jeg har dessverre ikke mulighet til å bære med meg et teppe på 2×4 meter uansett hvor mye du sier du har laget det. Men klarer man å løfte hodet litt der men gåt på gaten, slipper du til en viss grad unna litt mer. Om det er autoritet eller «jeg har lært deres triks»-utstråling, vet jeg ikke – men man glir inn i mengden, på en rar måte. Har forresten fått i meg et kapittel av India-bibelen Shantaram, gleder meg til fortsettelsen der.

Jeg vandret en tur i nabolaget for å finne hotellet Kingston Park, hvor Shelley og Charles hadde rom. Et hyggelig par fra Houston, Texas som er ute på en tredelt verden rundt-reise – og som jeg tilfeldigvis møtte på restauranten Red Onion under fredagens lunsj. Jeg hadde vandret ca halvveis av de 500 meterne jeg hadde planlagt, før en tuktuk stoppet meg og tok meg med på en liten bli kjent-runde. My friend, you know. Én liten tre-elefant og et lite maleri rikere.

Jeg må lære meg å si nei…

Mørket senket seg og det var dags for middag med S & C. Jeg tok mot til meg og vandret alene gjennom Delhis gater i mørket – og det var en god opplevelse. Det også. En svært så hyggelig middag med erfaringsveksling og brått så har man kontakter for livet. Deres reiseblogg kan sees på http://live-with-love-and-laughter.blogspot.com

Paranormal aktivitet

Det er en populær tittel for tiden. Natt til søndag var om ikke paranormal, i alle fall ubehagelig unormal. En cocktail bestående av Lariam, ikke-snus, Delhi Belly (faktisk fortsatt bra – snakker dog litt) og Delhi generelt, gav meg ca 1,5 timers effektiv søvn denne natten. Jeg bråvåknet, gispet etter luft – følte at hjertet ikke slo, puls i høyspenn, ekstrem hvilepuls, svettetokter, frysetokter – ja, generelt det meste. I og med at jeg sovnet litt mellom alle disse hendelsene ble bråvåkningen relativt hysterisk mellom hver gang. Jeg husker også at jeg dro tungen over tennene og tenkte; «jøss, er alle tennene snudd på hodet..?». Sliten og trøtt igjen i dag, med andre ord.

Min nye venn og guide John (evt noe annet på Indisk), stod som lovet på plass utenfor hotellet kl. 11:45 i dag for en ny luftetur. Jeg måtte dessverre be ham prøve igjen i morgen – da jeg ikke orker en så hektisk dag i dag.

Fant en super market borti gata her i går. Tenkte å sjekke ut den for litt både å tygge på og drikke på nå i dag – og en rolig dag på rommet. Fra i morgen av blir det fort hektisk og uten mulighet til å rygge tilbake til hotellrommet til enhver tid.

Jeg aner fortsatt ikke hva jeg mener om Delhi, men det stresser meg heller ikke veldig.

Etappe 1 – Reisedag 3

Delhi

5 kommentarer til «Status quo – hvordan beskrive dette?»

  • Ole Martin

   Fantastisk bok – og allerede etter et dager i en annen by, kjenner jeg igjen alle beskrivelsene hans. Dropper jeg mafiadelen, skal nok dette gå bra. :) Ankommer Mumbai med nattog 30. november.

 1. Yndlingstanta i Bergen

  Kjenner igjen de første dagene i Afrika. Etter et par dager gikk jeg i dekning under dyna og ble der et døgn mens alle de forvirrende inntrykkene modnet. Da jeg tittet opp igjen så verden annerledes ut

  • Ole Martin

   Jeg har veldig troa på det selv :) Godt med en hviledag nå, før moroa virkelig begynner fra i morgen. Når det er sagt, er jeg mildt sagt jævlig fornøyd med meg selv over at jeg har forsøkt og utfordret meg selv med dette…! :)

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.