IMG_8873

Kulinariske Kuala Lumpur

Skrevet av .

Malaysias hovedstad Kuala Lumpur er egentlig mye det samme som Singapore. I alle fall deler av det. Mektige skyskrapere er nok et ikon på Asias fremadstormende suksess på det internasjonale markedet. Men Kuala Lumpur har i tillegg en ekstrem miks av raser og kulturer, som gjør det til en opplevelse å saumfare gatene for nydelig mat, spennende lukter, lyder og opplevelser. Kun et steinkast (type Trine Hattestad) unna de berømte Petronas Twin Towers (verdens høyeste tvillingtårn), kan man fråtse i kulinariske opplevelser.

Vi booket oss inn for to netter på Hotel Istana, sentralt og mektig, en times tid i taxi fra flyplassen. Da vi nærmet oss byen, lyste den ene skyskraperen etter den andre opp kveldshimmelen. Et fint syn. Det ble med en liten kveldsrunde i nabolaget ankomstdagen for å fylle opp matreservene.

Det var ikke store planene som var lagt for Kuala Lumpur, annet enn at vi ville besøke de allerede nevnte tvillingtårnene. Vi fikk oss en liten overraskelse da vi i 14-tiden trampet inn dørene og fikk beskjed om at billettene var utsolgt for denne dagen. Liten trøst var det i at vi kunne kjøpe billetter til den påfølgende dagen, da vi skulle avgårde mot flyplassen allerede i 8-tiden den morgenen. Det ble med en vandretur og påfølgende planlegging av fly og hotell for de neste dagene. En herlig visitt til matmarkedet avsluttet dagen.

Kuala Lumpur – eller KL, på folkemunne – er mye av det samme som Singapore. Man blir mettet både på skyskrapere og mat, og man blir sjeldent lenge på et sted som dette. Vår neste destinasjon ble derfor den nordøstlige kysten av Malaysia, til paradisøya Pulau Perhentian Kecil og Shari-la Island Resort. Uansett, et kult sted å ha checket av på listen over «Steder jeg har vært».

Bildet til denne posten er forøvrig utsikten fra hotellrommet i 8. etasje. Inkludert skitten på vindusruta.

  • IMG_8899
  • IMG_8894
  • IMG_8886
  • IMG_8884
  • IMG_8873

Hvor i all verden?

Legg igjen en kommentar