Bangkok - City of life

En forandring som frydet

Skrevet av .

Det første som slo meg da jeg gikk av flyet på flyplassen i Bangkok, var at alt virket så moderne, rolig, ryddig og fornuftig. Personalet som stod på sine plasser, så ut til at de faktisk gjorde en nytte der, informasjonsskiltene gav informasjon og viste gjestene korrekt vei. Og i tillegg luktet det relativt friskt og rent.

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg forventet Bangkok som en halvutviklet by – utviklet i mye høyere grad enn det jeg hadde sett i India, men samtidig langt unna de forestilte høyteknologiske metropolene som man kan finne i China, Japan og HongKong, for å nevne noen steder. Jeg tok feil. Og antakelig ville det meste være en ekstremt kontrast til det jeg har levd med den siste måneden.

Vel ute av ankomsthallen og på plass i taxien, var det knapt et bilhorn å høre. Blinklysene ble i tillegg flittig benyttet. Mor og far var nysgjerrige på hvordan mitt førsteinntrykk av byen var, og ble overrasket over svaret. Det sier litt om hvor mye vår opplevelse av noe påvirkes av andre inntrykk man helt naturlig sammenligner med. De inntrykk som er ferskest.

Lub D betyr ‘en god natts søvn’ på Thai. Hostellet jeg har booket meg inn på og som bærer dette navnet, jobber hardt og godt for å være et rent, kult, hipt, fresht og rimelig sted for backpackere på tur i storbyen Bangkok. På to sentrale plasseringer har de avdelinger – og stedet har virkelig en god vibe. Man trives her. Samtidig er det kanskje for hipt og kult, for den sammensspleisingen man ofte opplever på hosteller, er det mindre av her.

Tvers over gaten for hostellet – som må sies å ha kanskje den mest sentrale plasseringen i forhold til byliv, shopping og myldring – ligger et kjøpesenter som du lett kan rote deg bort i. Her finnes butikker fra merkenavn som Polo Sport og Nike til egne Samsung-butikker. Vegg i vegg med de store merkene selges piratkopier av både iPhone 5, Galaxy SIII og pique-skjorter. Og det yrer av liv. Jeg klinte til med en ny, stooooor klokke fra U-BOAT som antakelig holder seg i god stand ut turen om jeg pleier den godt nok.

Mitt første måltid er også fortært i Thailand: Burger King! Det er synd å si det, men DÆVEN så godt det var. En liten forandring til ris, masala og garlic naan. I ettertid har det blitt både sticky noodles, chicken cashew og annen, spennende gatemat.

Første kvelden skulle egentlig benyttes til planlegging av Thailand-oppholdet, men endte med en liten bytur med min ene roomie, Andrea fra Equador. Dag nummer to ble vel benyttet til obligatorisk sightseeing – Andrea, rommie nummer to – Lee fra Kina – og Sophie fra UK fikk sett både buddhaer og templer. Kvelden ble avsluttet på et annet hostell hvor noen av Andreas venner bodde.

Våknet i dag til meldingen om at Andrea og hennes australske venner reiser sørover allerede i dag og at det kan være en åpning for at jeg henger meg med der. Benytter derfor tiden febrilsk nå til å legge en plan for de kommende ukene. Jeg har kun 30 dager til rådighet i Thailand før jeg eventuelt må ut av landet og inn igjen. I løpet av de nærmeste ukene er det både full moon party, julaften og nyttårsaften – det er høysesong og man kan ikke lenger plukke fritt blant hostellene. Nå får man igjen for å ta alt på sparket..!

Hvor ble det av den Ole som hadde full kontroll på alt, som syntes planlegging og research var topp? Jeg tror den delen av meg ble kvelt og drept i løpet av det siste året på jobben… På den annen side, å ta ting på sparket hele veien, krever kanskje mer baller?

Hvor i all verden?

2 kommentarer til «En forandring som frydet»

 1. Yosri

  Høres ut som du har det fett, kæll! Nyt å være på tur og ta med deg erfaringene fra jobben som en bra ting ;-) er bra erfaringer å ha med seg…
  PS: virker som inntasting av Nettside er required for å legge igjen kommentar

  Svar
 2. Ronny Monsen

  Hærlig Ole, nyter å lese hva du skriver og sånn du skildrer ting du er/har vært med på!!!!!!
  Blir misunnelig på hva du har gitt deg ut på og ‘gøttsen’ du har, tøft, morro og absolutt verdt alt du har satset på dette!!!!
  Ha en riktig god julefeiring og ett riktig godt nyttår.
  God tur videre og lykke til på reisen Ole Martin.
  Hilsen Ronny

  Svar

Legg igjen en kommentar